Bulthaup

de keuken om in te koken

Twintig procent van de Nederlanders is alleen in de keuken te vinden om te koken. Maar voor 42% is de keuken dé plek om te koken en vervolgens gezellig samen te eten met familie en vrienden. Voor ruim een kwart is de keuken zelfs een tweede woonkamer. Dit blijkt uit een onderzoek dat Franke Kitchen Systems hield onder bezoekers van de Woonbeurs 2013.

Van alle ondervraagden haalt 70% in meer of mindere mate voldoening en ontspanning uit koken. Voor de helft van de respondenten is koken een manier om te ontspannen. Voor bijna één op de vijf gaat het nog een stapje verder: koken is voor deze groep hun lust en hun leven. Een kwart van de respondenten geeft echter aan dat zij uit pure noodzaak achter het gasfornuis staan. Gemiddeld wordt een half uur tot een uur aan het bereiden van een maaltijd besteed.

Kookboek belangrijkste inspiratiebron

Bijna de helft van alle Nederlanders maakt voor kookinspiratie nog steeds gebruik van het kookboek. Deze inspiratiebron wint het verreweg van de meer moderne variant de Kookapp.  Slechts 2% van de Nederlanders doet inspiratie voor de keuken op uit kookapps. Ook kookprogramma’s (14%), recepten in tijdschriften en kranten (12%), recepten op internet (12%) en recepten van vrienden of familie (10%) worden genoemd als inspiratiebron, maar zij leggen het allemaal af tegen het kookboek.

Franke Kitchen Systems

franke_keukens

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee