Bulthaup

duurzame keuken van groenafval

Hij bestaat! Een duurzame keuken van groenafval… Sinds afgelopen juli is de duurzame keuken van Bribus verkrijgbaar onder de naam Bribus Eco. Deze keukens worden vervaardigd uit 30% spaanplaat en 70% biologisch materiaal als vlas- en grassoorten en resten van maïsplanten.

Voor het vervaardigen van eco-board is in principe elk soort groenafval bruikbaar. De eenjarige gewassen worden tussen twee lagen spaanplaat geperst waardoor een eco-board ontstaat dat lichter is in gewicht, maar net zo sterk als spaanplaat en bovendien biologisch afbreekbaar. Ook de overige eigenschappen van  het eco-board zijn prima, zo dringt er geen water in en heeft het een hoge mate van brandwerendheid.

Het gebruikte materiaal voor de Bribus Eco-lijn lijkt op spaanplaat en is net zo stevig, maar vele malen lichter. Hierdoor zijn de keukens makkelijker te vervoeren én te monteren. Ook zijn de keukenonderdelen volledig te recyclen en zorgen de productie en het vervoer voor een lagere CO2-uitstoot. Minder belastend voor het milieu dus!

De duurzame keuken lijn is gestart met een zevenkleurig assortiment. Dit zal in de nabije toekomst worden uitgebreid met nieuwe, moderne kleuren.

www.bribus.nl

bribus duurzame keuken

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee