Bulthaup

Ikea PS-designlijn

De nieuwe Ikea PS-collectie is ontworpen voor én door stedelingen met als thema ‘on the move’.

Voor de collectie hebben Ikea-ontwerpers hun krachten gebundeld met vijftien jonge designers uit steden over de hele wereld. Reken dus op slimme, praktische oplossingen voor klein behuisden.

Het Nederlandse duo Scholten & Baijings is één van de 15 internationale designers die mee ontwierpen aan de nieuwe IKEA PS-collectie.

Ikea_PS-designlijn_keukens

 

Ikea speelt met de nieuwe PS-collectie On the move in op de wetenschap dat er voor het eerst meer mensen in de stad leven dan op het platteland. Het is een collectie van 51 flexibele, betaalbare en multifunctionele meubels en accessoires voor en door stedelingen, bij uitstek geschikt voor kleine woningen. Geen grote items dus, zoals bedden of banken, maar vooral producten die eenvoudig te verplaatsen zijn en zich aanpassen aan de ruimte.

Ikea_PS-designlijn_keukenswebsite

Het Amsterdamse ontwerpersduo Scholten & Baijings is binnen de collectie verantwoordelijk voor een serie klokken en posters. Hun ontwerpen draaien om kleur, beweging en plezier. ‘Met onze designs creëren we kleurrijke, ruimtelijke en bruisende interieurs’, aldus het duo. Het is overigens niet de eerste keer dat ze werden ingeschakeld door de Zweedse meubelgigant.

De Ikea PS-collectie is vanaf april verkrijgbaar.

 

 

 

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee