Bulthaup

keuken kopen

Wil je misschien een nieuwe keuken kopen? Een nieuwe keuken kopen doe je niet iedere dag. Bovendien kost een keuken kopen veel geld. Daarom is het extra belangrijk niet te snel te beslissen. Waar krijg  je mee te maken als je opzoek gaat naar je ideale keuken?

 

  • Werkruimte: Bij het kiezen van een aanrechtblad zijn er veel keuzes. Ga je voor keramiek, composiet, roestvrij staal of hout? Er zijn veel mogelijkheden. Houd rekening met de spoelbak en de kranen. Hygiëne en gebruiksgemak staan voorop.
  • Levensstijl: Heb je een groot gezin of eet je meestal alleen? Kook je graag uitgebreid of liever snel? Welke opstelling sluit het beste aan bij jouw kookstijl? Conclusie; wat is je levensstijl en hoe past de keuken in jouw leven?
  • Apparatuur: Maak je zelf graag de mooiste gerechten? Taarten? Koekjes? De soort kookplaat, oven, magnetron, zijn belangrijk voor jouw kookstijl. De keukenapparatuur maakt veel uit voor de bereiding van je favoriete gerechten. Weet ook waar je voor kiest bij de aankoop van een vaatwasser en afzuigkap.
  • Opbergruimte: Bedenk van te voren goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor al je keuken spullen. Kies voor genoeg bergruimte want je hebt nooit genoeg!
  • Look & feel: Greeploos of met grepen? Inbouw spotjes of losse verlichting? Houten fronten, witte fronten of toch gekleurd? Denk goed na over de look & feel van je keuken.Wil je niet aanbetalen, of wil je minder aanbetalen? Ga dan naar een andere winkel.NOG WAT TIPS:

Maatschets

Neem een maatschetsje mee naar de keukenspecialist van de ruimte waarin de keuken moet komen. Geef daarop ook de hoogte van het plafond en de maten en plaats van ramen, deuren en de radiator aan. Gebruik bij je planning een checklist zodat je niets over het hoofd ziet.


Korting

Bij het kopen van een keuken is het heel gewoon om te onderhandelen over de prijs. Wellicht kan de verkoper je een speciale prijs of een gratis apparaat aanbieden. Je kan ook zelf om korting vragen. Neem vanwege eventuele korting geen overhaaste beslissing. De speciale prijs geldt een paar dagen later ook nog wel, want de verkoper wil natuurlijk de keuken aan je verkopen. Neem rustig de tijd om echt goed na te denken of de keuken bij je past.


Handtekening

Zet pas je handtekening ergens onder als je zeker weet dat je de keuken wilt kopen! Je handtekening te zetten onder een offerte of aanbod betekent dat je op dat moment de keuken koopt. Als je later besluit dat je de keuken niet wilt, moet je toch betalen. In dat geval betaal je annuleringskosten, vaak 30% van de prijs van de keuken, dus zonde van je geld! Je kan ook van tevoren met de verkoper afspreken dat je minder annuleringskosten betaalt? Maar nog beter is pas te tekenen als je zeker weet dat je de keuken wilt kopen.


Opties

Bent je nog aan het verbouwen of bent je nog bezig een huis te kopen? In de keukenwinkel kunt je een “optie” op een keuken nemen. Zo kan je bijvoorbeeld nog profiteren van een speciale kortingsactie. Een optie betekent dat je alvast een keuken koopt, maar dat je er bepaalde afspraken bij maakt. Dit zijn voorbeelden van afspraken bij een optie:

 

  • De koop van je huis niet door gaat
  • Je later beslist welke kleur of maten je de keuken krijgt

Heb je alleen een prijs voor de keuken afgesproken, maar nog geen keuken uitgezocht? Dat is volgens de wet niet genoeg informatie voor een koopovereenkomst. Dat betekent dat je volgens de wet een ongeldige koop hebt gesloten.


Aanbetaling

Soms vraagt een verkoper om een aanbetaling. Dat betekent dat je alvast een deel van de prijs betaalt. In de algemene voorwaarden van de koopovereenkomst staat of je wel of niet een aanbetaling moet doen. Vraag de verkoper van tevoren of je moet aanbetalen. En hoeveel je moet aanbetalen.

 

Nadeel van aanbetalen?

Het nadeel van aanbetalen is dat je een kleine kans hebt dat je geld kwijtraakt. Dat kan gebeuren als de winkel failliet gaat nadat je een aanbetaling hebt gedaan. Koop je een keuken bij een CBW-erkend bedrijf? Dat is een winkel die is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. Bij deze winkels betaal je bij de aankoop van een keuken 15% aan.

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee