Bulthaup

keukens

Vandaag de dag nemen keukens net als onze eetkamers een steeds belangrijkere plek in in onze huishoudens. Koken was vroeger iets dat ‘moest’ gebeuren omdat iedereen ‘moest’ eten.

Tegenwoordig bestaat er een gehele belevingswereld rondom koken, eten en gezellig samen zijn in de keuken.

Er is een ruime keuze aan keukens en je kan je door middel van de woonbladen en internet uitgebreid laten informeren over keukens. Wil je een design keuken of gaat je voorkeur uit naar landelijke keukens? Of liever je eigen keuken ontwerpen, een keuken op maat, helemaal zoals jij dat wilt?

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in je huis. De juiste sfeer en stijl van je nieuwe keuken is dan ook heel persoonlijk. Maar tegelijkertijd gaat het ook om een ruimte die dagelijks intensief wordt gebruikt. Hulp en advies bij een goed keuken ontwerp zijn dus noodzakelijk.

Het aanschaffen van een keuken hangt af van verschillende factoren. Het gaat in eerste instantie om de indeling en de inrichting, dat is de voornaamste eerst stap. Wie kookt er bij jou het meest? Hoe wordt de ruimte gebruikt? Is het een pure functionele ruimte waarin alleen eten wordt bereid of is de keuken het hart van je huis? Zijn de mensen die bij jou thuis graag komen lang? Rechts of linkshandig? Met welke keukenapparatuur wil je graag gaan werken? Kies je voor een koelkast of een vrieskist? Ga je voor gas of toch inductie koken? Wil je ook in de keuken gaan eten?


Je bestaande keuken renoveren is ook een mogelijkheid. Een keuken renovatie realiseer je al met een likje verf en een paar mooie keukenaccessoires, met weinig middelen kan je je bestaande keuken omtoveren tot je droomkeuken. Keukenaccessoires zijn natuurlijk altijd een must voor moderne keukens. Kookboeken om de heerlijkste maaltijden op tafel te toveren, mooi keukentextiel om je keukentafel te decoreren en hulp in de keuken door de modernste keukenapparatuur.


KEUKEN IDEEËN EN TIPS

  • Voordat je naar een keukenadviseur stapt is het verstandig al je ideeën en  wensen op een rij te zetten. Gebruik je je keuken voornamelijk  voor het zetten van koffie of het opwarmen van een pizza, of is koken je hobby en tover je de mooiste maaltijden op tafel? Sta je vaak met meerdere mensen in de keuken? Of meestal alleen? Heb je opslagruimte buiten de keuken? Of moeten er extra kastjes in de keuken komen voor al je kook spullen. Zet al je wensen op een rij zodat je niets over het hoofd ziet wanneer je een keuken gaat kopen.
  • Neem een maatschetsje van je keukenruimte mee naar de winkel. Denk ook aan de maten van ramen, deuren, radiatoren, etc!
  • Een kleine keukenruimte kan optisch groter gemaakt worden, dit realiseer je door de achterwanden te bekleden met bijvoorbeeld spiegels of door je keuken af te stylen met kleuren en tegelpatronen.

  • De planning is belangrijk! Denk aan alle bijkomende zaken zoals verwarming, verlichting, wandcontactdozen, aan- en afvoer voor de vaatwasmachine en de stoomoven, etc.

  • Heb je geen plek voor stopcontacten in de achterwand of onder de bovenkastje? Laat ze dan bijvoorbeeld in een la te laten monteren, zodat je toch je keukenapparatuur kunt gebruiken.
  • Vergeet je verlichtingsplan niet, hierin geef je aan op welke plaatsen je verlichting wilt hebben. Een slechte verlichting kan vermoeidheid veroorzaken tijdens het koken omdat je niet goed ziet wat je doet en dit bederft je kookplezier! Bovendien doet het de uitstraling van je keuken teniet.
  • Muziek in de keuken is gezellig, ook als je met vrienden zit te eten. Denk dus aan een geluidsplan, muziek tijdens het koken is voor sommige mensen een must.
  • Nog niet toe aan een nieuwe keuken? Maar wil je je keuken wél een nieuwe look wilt geven? Een keukenrenovatie kan dé oplossing voor je zijn. Je kan je keuken zelf renoveren maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die voor een relatief laag bedrag je keuken om kunnen toveren tot een droomkeuken.
© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee