Bulthaup

magnetron

De twee belangrijkste kenmerken van deze onmisbare keukenhulp zijn “snel” en “makkelijk”.

De oven is al heel lang een vertrouwd apparaat in onze keukens en is de magnetron ook niet meer uit onze huishoudens weg te denken.

Ovens die beschikken over een magnetronfunctie maken het mogelijk om een gerecht te garen met de magnetron en aan de buitenzijde het gerecht te bruinen door gebruik van de gril functie. Je kan hem ook gebruiken voor het snel opwarmen. Combi-magnetronnen zijn er voor serieus kook en bakwerk.

Een Combi-magnetron is een echte alleskunner. Hij heeft de functies van een oven én een magnetron die apart of gecombineerd in te schakelen zijn. Vandaag de dag heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel apparaat dat kan ontdooien, verwarmen en op hoog niveau kan koken. Daarnaast bespaart hij je ook een hoop tijd; taart bakken is in een combi-magnetron zo gebakken! De moderne magnetron is dus steeds meer in huishoudens te vinden is. Als je een magnetron kiest vraag jezelf dan af of je ermee wilt koken of ook bakken? In het eerste geval kiest je dan voor de magnetron (alleen koken). In het tweede geval voor de combi-magnetron (koken en bakken), bij deze variant komt er een mooi bruin korstje op uw gerecht.

De combi-magnetron is een echte alleskunner op kookgebied.

Je gerechten worden in een magnetron verwarmd door microgolven, zij brengen de kleinste deeltjes in het voedsel in beweging brengen. Dit zorgt voor wrijvingswarmte van binnenuit waardoor het eten in sneltempo verwarmd wordt. Deze microgolven mogen niet ontsnappen omdat ze anders schadelijk kunnen zijn voor mensen die in de buurt staan. Daarom is hij aan de buitenkant van metaal gemaakt. Bij aankoop van een magnetron is het dus belangrijk altijd te letten op het KEMA-keur. Als het apparaat voorzien is van een KEMA-keur kan je er van uit gaan dat deze veilig is.

 

De combi

Een veelzijdig alleskunner met de functies van een magnetron én een heteluchtoven én een grill. In een combi-magnetron kan je koken, bakken én braden. Je kan deze functies niet alleen afzonderlijk kan gebruiken maar ook in combinatie met elkaar. Traditioneel koken dus, alleen is de bereidingstijd ongeveer twee keer zo snel!! Ideaal!!

 

magnetron

combimagnetron van samsung

 

Tips

• Hou rekening met de grote van je gezin en de functies waar je hem voor gaat gebruiken. Gebruik je de magnetron om maaltijden op te warmen? Of ben je een hobbykok met speciale wensen?

• Een duidelijke handleiding is essentieel. Er hoort in ieder geval een overzichtelijke tabel in te staan voor het bepalen van tijd en vermogen voor het bereiden van de verschillende gerechten.

• Heb je nog een aparte oven? Of ga je de magnetron als enige oven in je keuken gebruiken?

• Magnetrons zijn er in verschillende kleuren; hou rekening met het gebruik van kunststof in een lichte kleur, deze kunnen na verloop van tijd verkleuren. Bij gespoten kleuren op materialen als glas of rvs heeft u daar geen last van.

• Denk aan je rug! Het is handig als de bovenkant van de magnetron op ooghoogte wordt ingebouwd.

• Een magnetron in een bovenkastje plaatsen? Hou er dan rekening mee dat een bovenkastje vaak maar 30 cm diep is.

• Let op het bedieningsgemak; maak het jezelf gemakkelijk!

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee