Bulthaup

puur natuur

Alain Ducasse is een Franse chef-kok ofwel koning van de Franse gastronomie! Hij heeft hij als enige chef ter wereld een drie sterren restaurant. De rest van zijn tijd is verspreid hij over zijn andere 27 restaurants met 18 Michelin sterren.

Het restaurant op de tweede etage van de Eiffeltoren, Jules Verne, is één van Alains restaurants. Hij heeft onlangs het kookboek ‘Puur Natuur’ uitgegeven met allerlei lekkere gerechten, zodat ook jij kunt smullen van zijn kooktalent.

Ducasse gaat in dit kookboek terug naar de Provençaalse keuken waarin groenten, fruit en granen de hoofdrol spelen. Wat vlees, vis en alles klaargemaakt met olijfolie (en een glaasje wijn erbij). De eenvoudige, lekkere maar vooral gezonde mediterrane keuken in 190 recepten.

 

Want zegt Ducasse: ‘Het is mijn rol als kok om u te helpen alle natuurlijke smaken terug te vinden. Gezond eten betekent een beter leven.’Ducasse schreef het boek samen met Paule Neyrat. Neyrat is voedingsdeskundige en diëtiste en heeft geholpen met de keuze van de recepten en ze vereenvoudigd. In het kookboek geeft zij bij ieder recept korte informatie over voedingswaarden, voedingsstoffen, mineralen, vezels, eiwitten, vitamines, anti-oxidanten, koolhydraten…


Het boek staat vol tips over de ingrediënten of de chef-kok geeft uitleg over de recepten, waarbij hij het vooral heeft over kwaliteit en smaak, uiteindelijk gaat het om lekker eten. Puur natuur is gelukkig alles behalve een dieetboek. Dit mooie kookboek gaat over licht, gezond, uitgebalanceerd maar vooral lekker eten.


Alain Ducasse

Alain Ducasse

 

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee