Bulthaup

spoelbak

De spoelbak is een belangrijk onderdeel van de keuken en er zijn talloze soorten spoelbakken qua maat, vorm, kleur, model en materiaal verkrijgbaar. Tegenwoordig kan je ook kiezen uit spoelbakken die een veelzijdige werkplek vormen, door de geïntegreerde snijplanken, afdruiprekken en vergieten en alle mogelijke accessoires.

Een goede spoelbak sluit perfect aan op het aanrechtblad, waardoor je geen last hebt van opstaande randen of richeltjes. Het water veeg je eenvoudig van het aanrecht de bak in en vuil krijgt geen kans zich in de kieren te nestelen. Bij de aanschaf heb je de mogelijkheid te kiezen uit een enkele, dubbele of anderhalve bak, met of zonder afdruip blad, rond, vierkant of asymmetrisch en zelfs complete spoelcentra. Voor iedere keukenwens is wel een passende model leverbaar.

De meeste bakken worden gemaakt van rvs, kunststof of composiet. Dan is er ook nog de retro bak die in elke gewenste kleur betegeld kan worden en de nostalgische spoelbak van koper, porselein of natuursteen.

Spoelbakken kunnen op verschillende manieren worden toegepast. De inbouw variant hangt met opstaande rand op het werkblad of wordt aan de onderkant van het aanrechtblad gemonteerd. De geïntegreerde spoelbak wordt in het aanrechtblad aangebracht, zodat de spoelbak en en het werkblad naadloos in elkaar overlopen.

Frontbouw spoelbakken zitten aan de voorkant volledig in het zicht en steekt vaak iets uit het werkblad. Dit zijn vaak stenen of keramische spoelbakken en zie je dikwijls in de landelijke keukens.

Bij een opbouw spoelbak wordt een uitsparing gemaakt in het keukenblad waar hij vervolgens in wordt gelegd. Bij deze mogelijkheid vallen de randen over het werkblad.

© 2018 All Rights Reserved

Designed by StudioDee