:
miele wijnklimaatkast

Een collectie mooie flessen in je eigen kelder is de wens van menig wijnliefhebber. Maar wat als je geen kelder hebt? Een wijnkast kan dan uitkomst brengen.

In een wijnklimaatkast kan wijn perfect op temperatuur worden gebracht en optimaal worden bewaard. Het bewaren en laten rijpen van wijn in een wijnklimaatkast vraagt om een stabiele omgevingstemperatuur, optimale vochtigheidsgraad en een ruimte die donker is en zo min mogelijk trillingen toelaat.

Er zijn twee soorten: de wijnbewaarkoelkast biedt dezelfde klimatologische omstandigheden als een koele kelder. Binnen in de kast is de luchtvochtigheid 70%, de toevoer van verse lucht wordt geregeld door actieve koolfilters en speciale dempers voorkomen dat je kostbare wijnvoorraad ook maar even trilt. Het zijn de optimale condities voor het lang bewaren van wijn. Er zijn ook wijnklimaatkasten die de wijn op de juiste serveertemperatuur houden. Ideaal voor wijnliefhebbers die graag regelmatig van een glaasje willen genieten.

In een wijnklimaatkast kan wijn perfect op temperatuur worden gebracht en optimaal worden bewaard.

Wijnklimaatkasten zijn veelal voorzien van enkele, van elkaar gescheiden en onafhankelijk van elkaar te regelen temperatuurzones.Daardoor is het mogelijk om zowel rode als witte wijn tegelijk op de ideale temperatuur te bewaren en een ander gedeelte te gebruiken om de wijn langzaam op drinktemperatuur te laten komen.

Wijnbewaarkasten zijn veelal voorzien van uittrekbare en in hoogte verstelbare rekken, die zijn uitgevoerd in metaal of hout, en die veel verschillende formaten flessen aankunnen. Door een speciale constructie blijven de flessen, ook bij het uitschuiven, zeer stabiel liggen.

Wijnklimaatkasten kunnen volledig in de keuken worden geïntegreerd zodat alleen het bedieningspaneel nog zichtbaar is, maar zijn ook als vrijstaand model, uitgevoerd in bijvoorbeeld roestvrijstaal, verkrijgbaar.

Van belang om op te letten zijn verder het aantal temperatuurzones, de geluids-productie, de aanwezigheid van een waarschuwingssignaal bij temperatuur-wisselingen of open deur en de beschikbaarheid van een slot op de deur.

bron: voorlichtings buro wonen

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer