:
baked door formafantasma

Voor hun laatste project ‘Baked’ werkten Formafantasma (Andrea Trimarchi en Simone Farresin) met het thema ‘Getting Lost’. ‘Baked’ is gebaseerd op Salemi, een Siciliaanse traditie, waarbij het materiaal meel is gebruikt voor interieurobjecten. Het project is een huldiging voor het brood en meel, de essentiële materialen in ons dagelijks leven, maar ook een huldiging voor het vakmanschap voor het bakken en koken. Het resultaat is een collectie gemaakt van ingrediënten uit de keuken, zoals meel, koffie, cacao, maar ook spinazie wat ge-mixed is met andere natuurlijke producten zoals zout en overige kruiden. Deze ingrediënten versterken de producten en zijn uiteraard het toppunt van duurzaamheid! Elk product heeft een elastieken band welke je de mogelijkheid geeft om verschillende ’baked’ producten rondom te producten te bevestigen voor een uniek exemplaar.

baked door formafantasma
baked door formafantasma

 

Het ontwerp duo werkt met bijzondere materialen die “tot nadenken” zet. Simon Farresin en Andrea Trimarchi zijn heel er van het experiment en materiaalonderzoek, het vormt de basis voor al hun ontwerpen. Het Italiaanse duo, dat overigens al jaren een studio in Eindhoven heeft, creëert zo tal van nieuwe producten. Om maar wat te noemen: een stoel van afval vis huiden en varkenshuid, een spons krukje en een lamp van koeienblaas. Met hun exceptionele ontwerpen willen ze vooral herinneringen losmaken en mensen laten nadenken over clichés en duurzaamheid.

formafantasma
formafantasma
formafantasma
formafantasma

 

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer