Voor hun laatste project ‘Baked’ werkten Formafantasma (Andrea Trimarchi en Simone Farresin) met het thema ‘Getting Lost’. ‘Baked’ is gebaseerd op Salemi, een Siciliaanse traditie, waarbij het materiaal meel is gebruikt voor interieurobjecten. Het project is een huldiging voor het brood en meel, de essentiële materialen in ons dagelijks leven, maar ook een huldiging voor het vakmanschap voor het bakken en koken. Het resultaat is een collectie gemaakt van ingrediënten uit de keuken, zoals meel, koffie, cacao, maar ook spinazie wat ge-mixed is met andere natuurlijke producten zoals zout en overige kruiden. Deze ingrediënten versterken de producten en zijn uiteraard het toppunt van duurzaamheid! Elk product heeft een elastieken band welke je de mogelijkheid geeft om verschillende ’baked’ producten rondom te producten te bevestigen voor een uniek exemplaar.

Het ontwerp duo werkt met bijzondere materialen die “tot nadenken” zet. Simon Farresin en Andrea Trimarchi zijn heel er van het experiment en materiaalonderzoek, het vormt de basis voor al hun ontwerpen. Het Italiaanse duo, dat overigens al jaren een studio in Eindhoven heeft, creëert zo tal van nieuwe producten. Om maar wat te noemen: een stoel van afval vis huiden en varkenshuid, een spons krukje en een lamp van koeienblaas. Met hun exceptionele ontwerpen willen ze vooral herinneringen losmaken en mensen laten nadenken over clichés en duurzaamheid.

