:
kitchenzone
Bij Kitchenzone, gevestigd in het Piet Boon gebouw in Oostzaan werd begin juni de eerste concept-store van Culimaat geopend.

Daarnaast word er een compleet nieuwe keukenconcept gerealiseerd in het stijlconcept ‘de Elementen” in Mijdrecht. Dit concept, dat tot stand komt in samenwerking met gelijkgestemde fabrikanten en designers, zal voor het einde van dit jaar gereed zijn. Uitgangspunt is een minimalistische stijl, maar dan met een warme uitstraling. Ook hierbij is uiteraard gekeken naar functionaliteit en gebruiksgemak.

Op 21 mei jl. kreeg Culimaat-ontwerper Davy Swanenberg in het Hiltonhotel in Madison (Wisconsin, USA) de 1e prijs van de prestigieuze World Kitchen Design Award uit handen van Jim Bakke, CEO van Sub-Zero/Wolf. Eerder had hij al de eerste prijs gewonnen in de Kitchen Design Contest UK & Europe.

Aan de prijs is een bedrag van $ 40,000 verbonden. De 7-koppige jury, bestaande uit architecten en interieurarchitecten, was het unaniem eens over de winnaar. Volgens het juryrapport waren de verhoudingen, het materiaalgebruik en de belijning van absolute wereldklasse. Culimaat liet in deze wedstrijd kanshebbers uit grote landen als Italië, USA, Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië en Mexico achter zich.


Davy: “We zijn erg blij dat we, na ons jarenlang te hebben verbeterd en altijd op zoek te gaan naar mooiere details en materialen, een team hebben samengesteld dat keukens kan bouwen op wereldniveau. Dit is het begin van iets heel moois en een geweldige opsteker voor ons allemaal. Op dit moment zijn we met het ontwerpteam van Culimaat bezig met heel bijzondere, nieuwe keukenconcepten. Hopelijk zijn we er over twee jaar weer bij.”

www.kitchenzone.nl

kitchenzone
kitchenzone

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer