Yummie, Yummie! Courgettesoep met munt voor 3 personen:
- 1 courgette
- olijfolie
- 100 ml slagroom
- theelepel mosterd
- scheutje balsamicoazijn
- scheutje citroensap
- zout, peper
- halve komkommer
- een klein uitje
- 1 teen knoflook
- pepermunt (een half bosje)
- een halve liter groentebouillon
Voorbereiding
Je kunt de soep een paar uur in de koelkast zetten, maar wij aten het lauw en dat was ook lekker. Wij hadden even geen verse pepermunt voorhanden en
alleen gedroogde, dat smaakte ook prima, ik heb er drie eetlepels ongeveer bij gedaan.
Bereidingswijze
Voorverwarmde de oven of 200 graden (stand 6). Snij courgette in plakken. Doe er zout, peper en olijfolie over en doe het een half uur in de voorverwarmde
oven. Doe als de courgette uit de oven komt alle ingrediënten behalve de bouillon in een keukenmachine en mix het geheel fijn. Doe dan de groeten bouillon erbij en mix nog even door. Klaar!
