:
Wat doet een koelkast onder de motorkap van een Fiat 500?

Voor een nieuw, uniek ontwerp voor de “Fiat 500 Design Collection” hebben Fiat 500 en Smeg, in samenwerking met Italia Independent, hun handen ineengeslagen voor een bijzondere combinatie van vorm en functie…want een koelkast is niet alleen een huishoudelijk apparaat en een motorkap niet alleen een onderdeel van een auto.

Ik ben erg blij dat we na jaren werk erin geslaagd zijn dit product te lanceren, dat de oude samenwerking tussen Fiat en Smeg, mede dankzij de creativiteit van Italia Independent, weer nieuw leven inblaast, zegt Lapo Elkann. De Fiat 500 is een Italiaans icoon dat vanaf vandaag een nieuwe dimensie vindt in horecagelegenheden en in huiskamers wereldwijd.

Op 30 mei 2013 werd de “SMEG 500” gelanceerd in de beroemde concept store Colette aan de Rue Saint-Honore in Parijs.


fiat 500 & smeg


Deze samenwerking komt voort uit de interesse die Fiat altijd heeft gehad voor de wereld van design, niet alleen toegepast op de auto-industrie, maar ook voor andere gebieden. Smeg, bekend om haar uitgebreide know-how om ad hoc technologische oplossingen te creëren in combinatie met design en functionaliteit, bleek het ideale bedrijf om samen dit ambitieuze project mee te realiseren.


In de Jaren 50 hebben de twee iconen van “Made in Italy” al eerder hun handen ineengeslagen: het waren de jaren van massale motorisering en de ontwikkeling van witgoed en, met de medewerking van Smeg, produceerde Fiat in die jaren ook koelkasten.


Dat Smeg en Fiat, in samenwerking met Italia Independent, in staat waren om de SMEG500 te creëren, zegt Vittorio Bertazzoni, CEO van Smeg, is voor mij een kwestie van persoonlijke trots. Dit project, waar ik sterk in geloofde, eert de nagedachtenis van mijn opa: toen hij Smeg direct na de Tweede Wereldoorlog oprichtte, was één van de eerste samenwerkingen het creëren van koelkasten voor Fiat. Daarnaast toont deze samenwerking onze toewijding aan creativiteit en “Made in Italy.


Vandaag de dag weten Smeg en Fiat, met dit nieuwe project, nog steeds te verbazen. Het vernieuwen van design, het ontlokken van een glimlach en het combineren van creativiteit en technologie: dit zijn de design concepten die kenmerkend zijn voor beide merken.


Zo ontstond een koelkast die zijn functie vervult in een nieuw jasje en daardoor veel meer wordt dan alleen een koelkast; iets dat opvalt, verbaast en vernieuwt.
Het is het vermogen van kunst dat je in staat stelt om verder te kijken dan alleen het apparaat, om grenzen te verleggen.
Het is het vermogen van innovators die een object met gemak kunnen transformeren in iets nieuws.Het is het “Made in Italy”, dat zowel Smeg en Fiat hebben, om iets unieks te creëren. De SMEG500 is daar het bewijs van; een combinatie van concepten voor de meest exclusieve omgevingen; een waar collectors item.
De SMEG500 is beschikbaar in het wit, rood en groen en sinds juni 2013 rechtstreeks te bestellen via marketing@smeg.nl.www.smeg.nl

 

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer