:
Hoekcarrousel keuken

Veel mensen weten niet zo goed wat ze met de kast in de hoek van hun keuken moeten doen. De hoek biedt immers veel kastruimte, maar is ook behoorlijk diep. Daardoor is het lastig om bij je keukenspullen te kunnen komen.

Een hoekcarrousel kan een oplossing zijn, maar er kleven ook nadelen aan. Daarnaast zijn er alternatieve oplossingen die wellicht beter bij je passen.

Kortom, wat zijn de voor- en nadelen van een hoekcarrousel in de keuken en wat zijn alternatieve oplossingen? Dat en meer lees je in dit blogartikel.

Wat is een hoekcarrousel eigenlijk?

Voordat we de voor- en nadelen van hoekcarrousels gaan bespreken, eerst even een korte uitleg over wat een hoekcarrousel nu precies is.

Het is een draaischijf die vaak uit twee etages bestaat waarop je keukenspullen kwijt kunt. Meestal zetten mensen er potten en pannen op.

De hoekcarrousel wordt bevestigd aan de twee keukendeurtjes naast de hoeken in je keuken. Trek je een van de keukendeurtjes open, dan komt de carrousel naar buiten en draaien de keukenkasjes naar binnen onder het keukenblad.

Je hebt ook varianten van hoekcarrousels, waarbij de carrousel niet aan de keukenkastjes wordt vastgemaakt. Je doet de keukenkastjes dan open, waarna je aan de draaischijf kunt draaien. Zie ook dit filmpje voor een voorbeeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van hoekcarrousels?

Het belangrijkste voordeel is dat je niet meer in je keukenkast hoeft te ‘graven’. Via de carrousel kun je eenvoudig je keukenspullen pakken.

De schijf kun je volledig draaien. Dus wil je iets opbergen, dan draai je de schijf eenvoudig rond totdat je een leeg plekje tegenkomt.

Het nadeel van hoekcarrousels, is dat het mechaniek relatief snel kan slijten wanneer je er zware potten en pannen op zet. Bovendien kan het gewicht ervoor zorgen dat de keukendeurtjes waaraan de carrousel is gemonteerd op den duur scheef gaan hangen.

Ook kan het gebeuren dat er per ongeluk iets van de hoekcarrousel af valt. Het is dan lastig om met je arm langs de carrousel in de diepe hoek van je keukenkast bij je spullen te komen.

Andere oplossingen voor de hoekkast in de keuken

Naast hoekcarrousels zijn er ook andere oplossingen om de diepe hoekkast in de keuken te benutten:

  • Le mans systemen: dit zijn planken die in de hoekkast gemonteerd worden en die je in z’n geheel naar buiten toe kunt openschuiven.

  • Keukenplanken: de planken zorgen ervoor dat je keukenspullen boven elkaar kunt opbergen. Al blijft het natuurlijk wel lastig om de achterste spullen te kunnen pakken. Ons advies: zet keukenspullen die je weinig gebruikt achteraan. Dat scheelt een hoop gedoe.
  • Keukenlades: hiermee benut je de ruimte van de diepe hoekkasten optimaal.

  • Spoelbak. je kunt ervoor kiezen om het jezelf gemakkelijk te maken en de spoelbak in de hoek te plaatsen. Al verlies je hierdoor natuurlijk wel wat kastruimte in je keuken.

Advies op maat nodig?

Bezoek dan een keukenspecialist voor advies. Een specialist helpt je niet alleen bij het samenstellen van een praktische keuken, maar houdt er ook rekening mee dat de keuken mooi aansluit op de rest van het interieur.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer