:
Houten vloer in keuken

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog, wanneer je de houten vloer in de woonkamer door laat lopen naar de keuken geeft dat rust en eenheid. Zou je in de keuken een andere soort vloer leggen, dan komt het al snel over alsof de keuken een aparte ruimte is.

Kan een houten keukenvloer tegen nattigheid?

Veel mensen die een houten vloer in de keuken overwegen vragen zich dit af. Het kan immers gebeuren dat je tijdens de afwas of het inschenken van drinken op de vloer morst. Een houten vloer van goede kwaliteit kan daar tegen. Dat komt omdat er bij het leggen van de vloer een beschermde olielaag wordt aangebracht. Deze speciale vloerolie beschermt het hout tegen vocht en vuil.

Daardoor is het eenvoudig om de houten keukenvloer schoon te houden. Het enige waarmee je rekening moet houden, is dat je geen gebruik maakt van agressieve schoonmaakmiddelen.

Eerst de vloer of eerst de keuken?

Het is afhankelijk van de uitvoering van je keuken of je eerst de houten vloer moet leggen of de keuken eerst moet installeren. Als het mogelijk is, is het aan te raden om eerst de keuken te plaatsen en daarna de houten vloer. Bij de montage van de keuken kan de vloer namelijk beschadigen.

Keukens zonder een voorzetplint

Bij dit soort keukens leg je eerst de houten keukenvloer. Als de vloer met olie is behandeld, dan is het belangrijk om de vloer twee dagen te laten drogen. De olie moet vervolgens veertien dagen uitharden. Tijdens deze periode mag de vloer niet worden afgedekt en mag er geen water op komen. Daarom is het verstandig om de keuken na 14 dagen te installeren, zodat je zeker weet dat de vloer gebruiksklaar is.

Keuken met een voorzetplint

Bij keukens met een voorzetplint plaats je de houten vloer nadat de keuken is geïnstalleerd. Let er daarbij op dat de keuken op de juiste werkhoogte wordt ingesteld. De vloer zorgt er immers voor dat je iets hoger komt te staan. Het voordeel van het eerst installeren van de keuken, is dat de houten vloer tijdens de installatie niet kan beschadigen.

Meer informatie over houten keukenvloeren

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een houten vloer in de keuken? Bezoek dan een vloerenspecialist, zoals Uipkes, voor persoonlijk advies. Bekijk daarnaast hun website voor meer achtergrondinformatie over houten vloeren voor keukens.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer