:
industriële keuken

Industriële keukens komen vaak voor in lofts en oude fabriek ruimtes die gerenoveerd zijn tot stijlvolle appartementen. In de industriële keuken worden vaak ruwe materialen als rvs en beton gebruikt, waardoor de keuken een robuust karakter krijgt.

De industriële keuken krijgt vaak de stempel ongezellig en koud te zijn, maar als je deze stijl combineert met keukenaccessoires is de industriële keuken een aanrader voor wie graag een unieke en trendy keuken in huis heeft!

Efficiëntie en comfort staan centraal bij een industriële keuken. Er is vaak goed over de inrichting en de ergonomie nagedacht, zodat geen onnodige afstanden gelopen worden. De industriële keuken wordt vaak met ophangpunten voorzien foor bijvoorbeeld potten en pannen. Daarnaast is een industriële keuken voorzien van goede keukenapparatuur om het koken zo comfortabel mogelijk te laten verlopen. Hygiëne is in de industriële keuken erg belangrijk, daarom wordt er veel gebruik gemaakt van rvs elementen.

Efficiëntie en comfort staan centraal bij een industriële keuken.

Naast rvs is beton ook een materiaal dat veel gebruikt wordt in industriële keukens. Beton is net als rvs een degelijk materiaal, het is hittebestendig en duurzaam. Beton is redelijk krasgevoelig en verkrijgbaar in verschillende tinten grijs zodat je precies de kleur kan kiezen die je wilt. De muren van een industriële keuken zijn meestal onbewerkt gelaten en komt een ruwe, bakstenen muur bijvoorbeeld vaak voor, zodat een robuuste look in de keuken gecreëerd wordt.

Rvs en beton passen perfect bij warme hout elementen. Door de keuken van een houten aanrechtblad te voorzien, blijft de industriële look van de keuken behouden, maar door te combineren met hout wordt de keuken ook warmer en gezelliger. Zo kan je rvs en beton i.p.v. met een aanrechtblad ook mooi combineren met bijvoorbeeld houten keukenkastjes of een houten vloer. Wanneer je kiest voor greeploze keukenkasten krijgt de industriële keuken een modern design.

Kenmerken van een industriële keuken

  • Kleuren: Veel zwart, wit en grijstinten met rvs accenten
  • Materialen: Metaal, beton, canvas en hout
  • Vormen: Strak en minimalistisch
  • Prints: Grafische prints als letters, topografieën en stempels
  • Vloeren: Gietvloer, beton of verouderde houten vloeren
  • Details: Veel vintage, bakstenen muur, houten tafels, locker kasten, industrielampen, oude schoolstoelen

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer