:
keuken financiering

Ben je van plan een nieuwe keuken aan te schaffen? Een keuken is niet goedkoop. Wanneer je een keuken gaat kopen heb je nagedacht over de keuken financiering. Heb je gespaard voor je nieuwe keuken of sluit je een lening af?

Je hebt eindelijk je keuze voor een keuken gemaakt en weet welk model het gaat worden, opstelling, materiaal, apparatuur en kleur, je droomkeuken is compleet. Nu je keuken vorm heeft gekregen volgt de offerte en de keuken financiering. Waarschijnlijk heb je bij meerdere keukenspeciaalzaken een offerte opgevraagd, let dan niet alleen op de prijzen maar ook op de onvoorziene kosten, de arbeidskosten en de leveringstermijnen.

Voor de aanleg van een nieuwe keuken kun je natuurlijk een beroep doen op je spaargeld. Maar is dat niet voldoende, dan kun je de keuken financieren met een lening. Welke lening het meest geschikt is voor je nieuwe keuken, hangt af van een aantal factoren. Een keuken kopen is een dure aangelegenheid, let daarom op dat je je niet laat verleiden door eventuele kortingen die ten kosten gaan van kwaliteit. Het is ook aan te raden alleen een keuken te kopen bij een keukenspeciaalzaak die aangesloten is bij een branchevereniging, dan heb je als klant bepaalde zekerheden en kan je bij klachten of gebreken rekenen op een goede oplossing.

Veel mensen kiezen ervoor om bij aankoop van een nieuw huis de keuken mee te financieren. De bank let hierbij op je inkomen en de waarde van je nieuwe huis. Omdat de bank in zo’n geval meer zekerheid heeft kan de rente laag zijn, zoals bijvoorbeeld bij een persoonlijke lening. Een bijkomend voordeel is dat je daarmee een belastingvoordeel hebt, de rente van een hypotheek is namelijk aftrekbaar. Dat bespaart je behoorlijk in de rentekosten.

Wanneer je een lening afsluit zijn er een aantal verschillende leningen zoals de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Bij deze leenvorm spreek je met de leenaanbieder een kredietlimiet af. Tot aan de kredietlimiet mag je het geld vrij besteden. Bedragen die je aflost, mag je opnieuw opnemen, zolang je de kredietlimiet niet overschrijdt. Op die manier kun je onverwachte uitgaven tijdens de aanleg van de keuken opvangen. De rente die je betaald over het geleende bedrag is wél veel hoger dan wanneer je de keuken op laat nemen in je hypotheek.

De meeste keukenspeciaalzaken bieden ook financieringsmogelijkheden zoals bijvoorbeeld koop op afbetaling, zodat je snel van je nieuwe keuken kunt genieten, de betaling wordt echter wel over een langere periode uitgespreid. Op afbetaling kopen kost, net als het aangaan van een lening, geld. Je betaalt doorgaans ook een hogere rente dan voor een lening bij de bank.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer