:
een keuken kopen
Een keuken kopen is een grote aankoop die je maar eens in de zoveel jaren doet. Het is dus erg belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen. Denk hierbij aan de volgende punten:


Tip 1. Budget

Bepaal van de voren een budget. Wil je ongeveer 8000 of 30.000 euro aan een keuken uitgeven? Ze zijn er namelijk in allerlei soorten, maten en prijsklassen.  Met het vaststellen van een budget maak je al  een selectie en sluit je bepaalde modellen/merken uit.




Tip 2. Manier

Denk erover na op welke manier je wilt koken, want daar gaat het uiteindelijk om. Wil je bijvoorbeeld op gas, inductie of stoom koken?




Tip 3. Ruimte

Neem tekeningen van de ruimte mee naar de winkel, met daarop de afmetingen en de plaats van ramen en deuren. Hier moet rekening mee worden gehouden bij het uitkiezen en plaatsen van de keuken.




Tip 4. Inschatten

Schat van te voren in hoeveel opbergruimte je denkt nodig te hebben/prettig te vinden. Houd daarbij ook rekening met mogelijke gezins- (en dus servies-) uitbreiding.




Tip 5. Informeren

Laat je goed informeren over de praktische aspecten van materialen. Op welke materialen zie je snel kringen? Welke materialen zijn extra krasbestendig? Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij greeploze kastjes eerder vingerafdrukken op de deurtjes zal zien.




Tip 6. Garanties

Van welke apparaten wil je (veel) gebruik gaan maken en wil je deze vrijstaand of ingebouwd hebben? Belangrijk is daarnaast om goed te informeren naar de leveringsvoorwaarden en garanties op apparatuur.



Genoeg om over na te denken dus!


een keuken kopen
een keuken kopen

Bron: Pers Centrum Wonen

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer