:
keuken kopen

Vandaag de dag nemen keukens net als onze eetkamers een steeds belangrijkere plek in in onze huishoudens. Koken was vroeger iets dat ‘moest’ gebeuren omdat iedereen ‘moest’ eten. Tegenwoordig bestaat er een gehele belevingswereld rondom koken, eten en gezellig samen zijn in de keuken.

Er is een ruime keuze aan keukens en je kan je door middel van de woonbladen en internet uitgebreid laten informeren over keukens. Wil je een design keuken of gaat je voorkeur uit naar landelijke keukens? Of liever je eigen keuken ontwerpen, een keuken op maat, helemaal zoals jij dat wilt?

De keuken is één van de belangrijkste ruimtes in je huis. De juiste sfeer en stijl van je nieuwe keuken is dan ook heel persoonlijk. Maar tegelijkertijd gaat het ook om een ruimte die dagelijks intensief wordt gebruikt. Hulp en advies bij een goed keuken ontwerp zijn dus noodzakelijk.

Het aanschaffen van een keuken hangt af van verschillende factoren. Het gaat in eerste instantie om de indeling en de inrichting, dat is de voornaamste eerst stap. Wie kookt er bij jou het meest? Hoe wordt de ruimte gebruikt? Is het een pure functionele ruimte waarin alleen eten wordt bereid of is de keuken het hart van je huis? Zijn de mensen die bij jou thuis graag komen lang? Rechts of linkshandig? Met welke keukenapparatuur wil je graag gaan werken? Kies je voor een koelkast of een vrieskist? Ga je voor gas of toch inductie koken? Wil je ook in de keuken gaan eten?

Beautiful light
Veda/Sera Keuken - extra diepe laden - Kvik
♥
<3
.
Herringbone tile
Get the same look only DIY by using Copper Colanders, Pots or Vases. Drill a hole on the centre and use a lighting kit from Home Depot. Et Voilà!
~
pop of color
Karin Meyn | Ceramics and glassware combination

Je bestaande keuken renoveren is ook een mogelijkheid. Een keuken renovatie realiseer je al met een likje verf en een paar mooie keukenaccessoires, met weinig middelen kan je je bestaande keuken omtoveren tot je droomkeuken. Keukenaccessoires zijn natuurlijk altijd een must voor moderne keukens. Kookboeken om de heerlijkste maaltijden op tafel te toveren, mooi keukentextiel om je keukentafel te decoreren en hulp in de keuken door de modernste keukenapparatuur.

KEUKEN IDEEËN EN TIPS

 • Voordat je naar een keukenadviseur stapt is het verstandig al je ideeën en  wensen op een rij te zetten. Gebruik je je keuken voornamelijk  voor het zetten van koffie of het opwarmen van een pizza, of is koken je hobby en tover je de mooiste maaltijden op tafel? Sta je vaak met meerdere mensen in de keuken? Of meestal alleen? Heb je opslagruimte buiten de keuken? Of moeten er extra kastjes in de keuken komen voor al je kook spullen. Zet al je wensen op een rij zodat je niets over het hoofd ziet wanneer je een keuken gaat kopen. En vergeet natuurlijk niet om ook je budget van tevoren te bepalen.
 • Neem een maatschetsje van je keukenruimte mee naar de winkel. Denk ook aan de maten van ramen, deuren, radiatoren, etc!
 • Een kleine keukenruimte kan optisch groter gemaakt worden, dit realiseer je door de achterwanden te bekleden met bijvoorbeeld spiegels of door je keuken af te stylen met kleuren en tegelpatronen.
 • De planning is belangrijk! Denk aan alle bijkomende zaken zoals verwarming, verlichting, wandcontactdozen, aan- en afvoer voor de vaatwasmachine en de stoomoven, etc.
 • Heb je geen plek voor stopcontacten in de achterwand of onder de bovenkastje? Laat ze dan bijvoorbeeld in een la te laten monteren, zodat je toch je keukenapparatuur kunt gebruiken.
 • Vergeet je verlichtingsplan niet, hierin geef je aan op welke plaatsen je verlichting wilt hebben. Een slechte verlichting kan vermoeidheid veroorzaken tijdens het koken omdat je niet goed ziet wat je doet en dit bederft je kookplezier! Bovendien doet het de uitstraling van je keuken teniet.
 • Muziek in de keuken is gezellig, ook als je met vrienden zit te eten. Denk dus aan een geluidsplan, muziek tijdens het koken is voor sommige mensen een must.
 • Nog niet toe aan een nieuwe keuken? Maar wil je je keuken wél een nieuwe look wilt geven? Een keukenrenovatie kan dé oplossing voor je zijn. Je kan je keuken zelf renoveren maar er zijn ook gespecialiseerde bedrijven die voor een relatief laag bedrag je keuken om kunnen toveren tot een droomkeuken.
 • Bij het kiezen van een aanrechtblad zijn er veel keuzes. Ga je voor keramiek, composiet, roestvrij staal of hout? Er zijn veel mogelijkheden. Houd rekening met de spoelbak en de kranen. Hygiëne en gebruiksgemak staan voorop.
 • Wil je een greeploze keuken of een keuken met handgrepen? Inbouw spotjes of losse verlichting? Houten fronten, witte fronten of toch gekleurd? Denk goed na over de look & feel van je keuken.
 • Laat je goed informeren over de verschillende mogelijkheden van materialen. Welke materialen zijn krasbestendig en bedenk dat je bijvoorbeeld bij greeploze kastjes sneller vingerafdrukken zal zien.
 • Bedenk van tevoren goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor al je keuken spullen. Houd ook rekening met keukenspullen die je nog zou willen kopen en met de mogelijkheid van gezinsuitbreiding.
 • Bij het kopen van een keuken is het heel gewoon om te onderhandelen over de prijs. Wellicht kan de verkoper je een speciale prijs of een gratis apparaat aanbieden. Je kan ook zelf om korting vragen. Neem vanwege eventuele korting geen overhaaste beslissing. De speciale prijs geldt een paar dagen later ook nog wel, want de verkoper wil natuurlijk de keuken aan je verkopen. Neem rustig de tijd om echt goed na te denken of de keuken bij je past.
 • Zet pas je handtekening ergens onder als je zeker weet dat je de keuken wilt kopen! Je handtekening te zetten onder een offerte of aanbod betekent dat je op dat moment de keuken koopt. Als je later besluit dat je de keuken niet wilt, moet je toch betalen. In dat geval betaal je annuleringskosten, vaak 30% van de prijs van de keuken, dus zonde van je geld! Je kan ook van tevoren met de verkoper afspreken dat je minder annuleringskosten betaalt? Maar nog beter is pas te tekenen als je zeker weet dat je de keuken wilt kopen.
 • Bezoek meerdere keukenspeciaalzaken en laat verschillende offertes maken. Vraag tijdens het gesprek om een gedetailleerde tekening, een duidelijke omschrijving van de apparaten, materialen en eventueel bijkomende kosten.
 • Laat je niet overrompelen door een aanbod dat ‘zogenaamd’ maar 1 dag geldig is. Neem eerst alle informatie mee naar huis en denk goed na of de keuken precies op je wensen aansluit.
 • Soms vraagt een verkoper om een aanbetaling. Dat betekent dat je alvast een deel van de prijs betaalt. In de algemene voorwaarden van de koopovereenkomst staat of je wel of niet een aanbetaling moet doen. Vraag de verkoper van tevoren of je moet aanbetalen. En hoeveel je moet aanbetalen. Het nadeel van aanbetalen is dat je een kleine kans hebt dat je geld kwijtraakt. Dat kan gebeuren als de winkel failliet gaat nadat je een aanbetaling hebt gedaan. Koop je een keuken bij een CBW-erkend bedrijf? Dat is een winkel die is aangesloten bij de Centrale Branchevereniging Wonen. Bij deze winkels betaal je bij de aankoop van een keuken 15% aan.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer