:

Er is nauwelijks een meubel te bedenken dat zo zwaar op de proef wordt gesteld als een keukenmeubel.

Zware belasting, hitte, vet, zuur, olie, vocht, stoten en krassen, vuil en schoonmaakmiddelen stellen uitzonderlijk hoge eisen aan zowel de binnen als de buitenkant van de keukenelementen.

Omdat je keuken er natuurlijk zo lang mogelijk perfect moet blijven uitzien, wordt er door de fabrikant dan ook veel zorg aan de afwerking besteed.

keuken_materialen_en_kleuren_groot

Kunststof is uitstekend bestand tegen krassen en stoten en is leverbaar in talloze kleuren en dessins, waaronder vele houtstructuren. Speciaal voor greeploze keukens zijn er kunststof fronten in de handel, die voorzien zijn van een coating waardoor zelfs vingerafdrukken er geen vat meer op hebben.

Echt hout, zowel massief als fineer, kenmerkt zich door het natuurlijk spel van kleur en structuur en heeft een chique uitstraling. De afwerking zorgt voor zowel een verhardende als vochtwerende laag, waardoor het hout zijn natuurlijke charme vasthoudt.

Verder zijn op dit moment met folie overtrokken en gelakte fronten bijzonder populair. Moderne gelakte fronten zijn spiegelglad zodat vuil en vet er geen vat op krijgen en alle vlakken bovendien eenvoudig te reinigen zijn.

keuken

Veel of weinig kleur

Letterlijk in alle kleuren leverbaar, glanzend, mat en zelfs met de hand beschilderde decors zijn mogelijk. Zo kun je de keuken volledig laten opgaan in de rest van het interieur. Door te kiezen voor een opvallende kleur wordt de keuken juist benadrukt. Wel kleur, maar iets minder nadrukkelijk? Kies dan voor subtiele kleuraccenten voor de grepen of greeplijsten.

keukens

Mix and match

In deze tijd waarin alles mogelijk is, kunnen alle mensen zichzelf zijn. Volg geen trends, maar volg je eigen unieke smaak. Combineer hout, marmer, graniet, rvs en glas met hoogglanslak in alle mogelijke kleuren. Kasten met verschillende stijlen, profielen, grepen en kleuren vormen naast elkaar een vernieuwende eenheid. Kortom, creëer je eigen persoonlijke keuken.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer