:
koffiecultuur

De koffiecultuur in Nederland is veranderd. Er worden tegenwoordig workshops gegeven en iedereen heeft wel een favoriete boon of koffiesmaak. Koffietentjes schieten als paddenstoelen uit de grond en we gaan steeds meer koffie drinken. Doordat we meer naar het buitenland reizen en door de komst van de “cup” is Nederland gewend geraakt aan kwalitatief goede koffie. We worden steeds veeleisender als het om koffie gaat.

In Italië drink je op elke hoek van de straat een perfecte espresso, in Nederland drinken de meeste mensen nog steeds koffie thuis. Maar we willen dan wél de Italiaanse kwaliteit én het Italiaanse gevoel. Daarom is een goed machine voor in de keuken een must! Bij een goede machine zijn de maling, de waterdruk en doorlooptijd doorslaggevend voor de kwaliteit. Een vierde factor is natuurlijk de koffieboon.

koffiecultuur
Vibiemme Domobar



Onze meest recente berichten

Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer
Zelf keuken maken

Zelf een keuken maken, waar moet je rekening mee houden?

Door je keuken zelf te maken, bespaar je flink op het arbeidsloon

Lees meer