:
koffiemachine quickmill 3035

Je staat op het punt een koffiemachine te kopen, maar waar moet je nou precies op letten? Koffiemachines zijn apparaten die het koffiezetten vereenvoudigen. Er zijn eenvoudige koffie apparaten te koop tot complexe koffie automaten. Verschillende machines hanteren verschillende systemen en de prijzen lopen sterk uiteen.

Door het beantwoorden van een aantal simpele vragen krijg je snel een beter beeld bij de koffiemachine die goed bij je past. Leer alles over de systemen, de mogelijkheden en de functionaliteiten zodat je de perfecte koffiemachine voor thuis vindt!

Wat voor koffie?

Hou je van cappuccino’s en latté’s? Of drink je liever echte espresso en reguliere koffie? Wanneer je als doorgewinterde koffiefanaat de mooiste smaak mee wilt geven aan uw espresso’s, dan moet je vooral zoeken naar een koffiemachine met functies die de smaak tijdens het extractieproces maximaliseren. Zo zijn er machines met de optie ‘voorbesprenkeling’. Deze optie zorgt ervoor dat de koffie gemalen vlak voor de extractie worden besprenkeld met water. Hierdoor komen alle smaken en aroma’s vrij waardoor uw espresso een fantastische en rijke smaak krijgt.

Kijk bijvoorbeeld ook naar de beschikbare maal standen van de bonen maler. Hoe fijner de bonen worden gemalen, des te krachtiger van smaak de koffie wordt. Biedt je machine tevens de mogelijkheid zelf de waterdosering te kunnen bepalen, dan heb je optimale controle over de uiteindelijke smaak van je koffie.

Gaat jouw voorkeur uit naar bijvoorbeeld cappuccino’s, dan zijn bovenstaande functies minder belangrijk. De melk die wordt toegevoegd aan cappuccino’s en latté’s verdoezelen namelijk de ware smaak van de koffie. Denk hier goed over na vóór de aanschaf van je koffiemachine. Het is zonde te betalen voor functies die bijna nooit gaat gebruiken.

Volautomatisch of niet?

De volautomatische koffiemachines zijn op dit moment razend populair. Met een druk op de knop staat er een vaak een kwalitatief redelijk goede espresso op tafel. Maar naast espresso kun je met een dergelijke koffieautomaat ook prima cappuccino en andere koffiesoorten maken.Veel van deze espressomachines beschikken tevens over een volautomatisch ontkalking -en reinigingsprogramma, zo heb je ook hier geen omkijken meer naar. Een volautomatische koffie automaat maalt exact de juiste hoeveelheid bonen voor een shot. De koffie machine drukt zelf de maling aan en zorgt voor de juiste hoeveelheid water. Erg gemakkelijk, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Vindt je het automatische aspect minder belangrijk, dan kan je eens kijken naar het aanbod halfautomaten. Het enige nadeel van een halfautomaat is dat het veel handelingen vereist voordat je kunt genieten van uw espresso.

Je kan ook nog kiezen voor een ander alternatief, de Nespresso machine of de Senseo Sarista. Beide bieden je het gemak van een vol automaat. Je plaats een capsule in de machine, druk op de knop en… genieten maar. Bovendien zijn ze voordelig in de aanschaf.

Hoeveel?

Hoeveel mensen binnen jouw huishouden drinken koffie? Ben je alleen, dan is een halfautomatische koffiemachine prima in gebruik. Met dit apparaat kost het wat meer moeite om je espresso te bereiden. Zijn er veel mensen in uw huishouden die graag koffie drinken? Dan is een vol automaat  een stuk handiger.

Ruimte!

Je moet het apparaat natuurlijk wel ergens kwijt kunnen! Koffiemachines zijn er in veel verschillende maten. De halfautomaat is ongeveer 25 centimeter breed. Vol automaten zijn over het algemeen een stuk groter, denk hierbij aan een breedte van een centimeter of 40.

Nieuw!

De inbouw koffie- en theepad machine! Deze machine is geschikt voor alle soorten koffie- en thee pads.

Tip! Zorg ervoor dat je bij aanschaf van een volautomatische koffiemachine weet wat de machine wel en niet kan. Kun je instellen dat het toestel ‘s ochtends automatisch aangaat? Is de koffiehoeveelheid instelbaar, en de waterhoeveelheid? Kun je de koffietemperatuur aanpassen? Is de waterhardheid instelbaar? Koop je een machine online, zoek dan altijd naar het thuiswinkel waarborglogo.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer