:
Copper Loft tinello

In een keuken beleef je mooie momenten, van het bereiden tot heerlijke gerechten tot gezellig borrelen met vrienden en familie. Luxe keukens kunnen die fijne momenten nog mooier maken, doordat er veel aandacht aan het design is besteed. Daardoor is er altijd een luxe keukenmerk dat aan je wensen voldoet. Om je op weg te helpen bij het vinden van het merk dat bij je past, bespreken we in dit artikel een aantal toonaangevende Nederlandse, Duitse en Italiaanse keukenmerken.

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een keuken volledig op maat te laten maken, bijvoorbeeld bij Kloosterman Exclusief in het Arsenaal.

Poliform en Linea Quattro

Dit Italiaanse merk produceert moderne keukens met een strak design. Daardoor komen de keukens in een modern interieur het beste tot hun recht. De keukens worden gekenmerkt door de strakke afwerking en het gebruik van materialen van topkwaliteit die er jarenlang mooi uit blijven zien.

Schüller

Hoewel dit Duitse merk keukens van hoge kwaliteit levert, zijn de keukens ook voor starters te betalen. Je krijgt Duitse topkwaliteit tegen een betaalbare prijs. Daarbij is het ontwerp van de keuken zeer flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld variëren met de hoogte van de keukenplint en het aanrecht.

Schüller levert een breed assortiment, waardoor er altijd wel een keuken is die bij je wensen past. Van keukens met een hoogglans afwerking, tot keukens met een natuurlijke houtlook. Het merk heeft een PEFC-certificering, waardoor je erop kunt rekenen dat het hout waarmee de keukens worden gemaakt een verantwoorde herkomst heeft.

Eggersmann

Net zoals Schüller, is Eggersmann een merk van Duitse origine. Het merk bestaat ruim 100 jaar en kenmerkt zich door materialen van hoge kwaliteit en een diversiteit in design. Eggersmann heeft dan ook diverse keukenlijnen ontwikkelt, zoals een moderne en een klassieke lijn.

Ook voor een houten keuken kun je bij Eggersmann terecht. Zo is het Windsor model een schitterende houten keuken, waarvan het raamwerk van massief hout is gemaakt. Door de verschillende keukenlijnen is er altijd wel een Eggersmann keuken die bij jouw interieur past.

Keller

Keller is een Nederlands keukenmerk dat door de broers Keller vlak na de oorlog is opgezet. Net zoals de meeste luxe keukenmerken, kun je bij Keller qua design alle kanten op. Zo kun je kiezen uit eenvoudige, maar nog steeds kwalitatief hoogstaande keukens, of voor een exclusieve keuken met de modernste keukenapparatuur. De keukens van Keller zijn onderverdeeld in 4 stijlen: klassiek, landelijk, industrieel en modern.

Snaidero

Dit Italiaanse merk levert keukens onder het motto ‘Cucine per la Vita’, dat ‘keukens voor het leven’ betekent. De keukens van Snaidero hebben dan ook een tijdloze uitstraling, waardoor ze er nooit ouderwets uitzien. Bovendien wordt iedere keuken uitgerust met apparatuur van topmerken zoals Miele. Daardoor kun je er zeker van zijn dat je keuken er niet alleen mooi uitziet, maar de apparatuur ook jarenlang goed blijft werken.

Keukens en houten vloeren

Bij een luxe keuken hoort natuurlijk ook een luxe vloer, zodat het totaalplaatje er mooi uit komt te zien. Hoewel vaak wordt gedacht dat een houten vloer vanwege vocht en vuil niet de ideale keukenvloer is, is het tegendeel waar. Houten vloeren worden namelijk van een beschermlaag voorzien.

Bovendien oogt de keuken niet meer als een aparte ruimte als de houten vloer vanuit de woonkamer in de keuken doorloopt. Meer weten over houten vloeren in keukens? Lees dan dit interessante blog over houten vloeren in keukens.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer