:
Keukens vallen vandaag de dag niet alleen meer op door hun hightech apparatuur en sfeervolle lichtsystemen, maar overtuigen ook met een ongeziene verscheidenheid aan materialen. Tegenwoordig vind je voor haast elk designconcept wel het geschikt materiaal.


De mix bepaalt het karakter

Ook bij het mixen en combineren van verschillende materialen worden alle registers open getrokken. Afhankelijk van de compositie krijgt het steeds een ander karakter. Nemen bijvoorbeeld gelakte frontpanelen in zwart of wit een dominante positie in de keuken in? Dan krijgt het een moderne esthetiek. Een effect dat nog extra onderstreept kan worden door een werkblad in roestvrij staal. Combineert men daarentegen dezelfde keuken met hout, bijvoorbeeld met een honingkleurige paneelmuur, dan krijgt de ruimte een warme en vriendelijke uitstraling. Ook de combinatie van beton en glas met warme kleuren en materialen levert buitengewoon geslaagde resultaten op. Tegelijk ontstaat door de ongewone mix een boeiend materiaal- en kleurcontrast.

Houten keuken

Hout zorgt voor een gemoedelijke touch in de keuken. Hout is van nature hygiënisch, maar moet regelmatig behandeld worden. Nieuwe houtsoorten krijgen in combinatie met lak, beton, glas, roestvrij staal of laminaat een bijzonder moderne interpretatie.

Roestvrij staal

Mat of glanzend: roestvrij staal is een materiaal dat altijd heel professioneel oogt. Het kan zonder meer in elke keukenomgeving geïntegreerd worden. Hete pannen kunnen op het werkblad neergezet worden zonder dat het materiaal beschadigd wordt. Roestvrij staal heeft van zichzelf een zeer cool effect. Glas, lak en beton onderstrepen dat effect. Bijzonder sierlijk is de combinatie met nieuwe houtsoorten zoals donker wengé.

Glas

In de keuken wordt meestal veiligheidsglas uit één laag met een mat of gesatineerd oppervlak gebruikt. Dat glas is snij- en krasbestendig en leent zich perfect voor werkbladen. Glas verleent ‘harde’ materialen zoals hout, graniet, marmer en roestvrij staal een zekere lichtheid. Opmerkelijke accenten verkrijg je door bedrukt decorglas of gekleurd glas met achtergrondverlichting te gebruiken.

next125
next125


Met dank aan: voorlichtingsburo wonenOnze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer