:
Keukentrends

Als keukenliefhebbers zijn we dag in dag uit in de keuken bezig en volgen we alle ontwikkelingen op de voet. De laatste tijd werden we verrast door een aantal opvallende nieuwe keukentrends.

In dit blogartikel hebben we de meest opvallende trends voor je bij elkaar gezet. Veel leesplezier!

Zwevende keukens

In badkamers zijn zwevende wandmeubels al jaren de standaard, maar in keukenland is dit nieuw. Bij een zwevende keuken worden de keukenkasten niet langer aan de grond bevestigd, maar aan de muur.

Je creëert daardoor meer rust en de keuken oogt een stuk ruimer. Ideaal voor als je in een relatief kleine ruimte een grote keuken wilt plaatsen, zonder dat de keuken daarbij te groot gaat ogen.

Een groot voordeel van een zwevende keuken, is dat het schoonmaken makkelijker wordt. Je kunt immers onder de keukenkasten stofzuigen en dweilen. En de onderkant van de keukenkastjes schoonmaken? Dat is ook geen probleem meer!

Geïntegreerde afzuiging in de kookplaat

Dit is de meest bijzondere keukentrend als je het ons vraagt. De afzuigkap is altijd al een discussiepunt geweest bij iedere keuken. Hij moet goed afzuigen, er mooi uitzien en niet in de weg hangen zodat je je hoofd niet stoot.

Met de komst van afzuiging die in de kookplaat is verwerkt ben je in één keer verlost van alle nadelen van een traditionele afzuigkap.

Bovendien scheelt de nieuwe manier van afzuigen in het schoonmaakwerk. Geen vieze afzuigroosters meer of een afzuigkap waarop binnen no-time een stoflaag ligt. Hoe fijn is dat?!

Keukenapparatuur met je telefoon bedienen

Naast de lampen, de garagedeur en de TV, kun je nu ook je keukenapparatuur met je telefoon bedienen. Via een app van de fabrikant kun je met een tik op je scherm al je apparatuur bedienen.

Bij de ontwikkeling van de app is er goed nagedacht over het gebruik van de app. Zo is  keukenapparatuur aan elkaar gekoppeld. Zet je bijvoorbeeld de kookplaat aan, dan start de afzuiging ook. Handig!

ComfortLift-systeem in vaatwassers

De vaatwasser is een geweldige uitvinding, maar op het gebied van ergonomie is het nooit een topproduct geweest. Dat is veranderd.

Zo heeft AEG nieuwe vaatwassers op de markt gebracht die zijn uitgerust met een ‘ComfortLift-systeem. Met dit systeem kun je het rek van de vaatwasser omhoog trekken. Bukken bij het in- en uitruimen is niet meer nodig. Ideaal!

Nieuwe keukenkranen

Keukenkranen die instant warm of koud water kunnen geven bestonden natuurlijk al. Maar de kranen van het bekende merk Quooker bieden inmiddels meer mogelijkheden. Zo is er de Quooker Cube.

Met deze kraan kun je echt alle kanten op. Je kunt er kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water uit laten stromen. Is het filter of de CO2-clinder aan vervanging toe? Dan bestel je eenvoudig via de webshop een nieuwe.

Kleuren en keukens

Naast alle technische trends op keukengebied, zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van kleurgebruik.

Zo zijn variaties op zwarte keukens populair. Denk aan een zwarte keuken met een houtstructuur of zwart gecombineerd met RVS.

Verder worden matte en neutrale kleuren volop gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan een kookeiland in een andere kleur dan die van de kastenwand.

Er zijn tal van kleurencombinaties mogelijk. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Ga dan langs bij een keukenspeciaalzaak.

Hebben we een trend gemist?

 Tot zover de nieuwste keukentrends die wij het meest opvallend vonden. Vind je dat er nog een andere trend is die absoluut niet in dit artikel mag ontbreken? Stuur ons even een bericht, dan zetten we de trend erbij.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer