:
opbergruimte

Opbergruimte is heel belangrijk in de keuken. We hebben potten, pannen, kookgerei, bewaarblikken en andere benodigdheden. Bij de meeste moderne keukens hebben de massieve bovenkasten plaats gemaakt voor lagere exemplaren in combinatie met planken en/of rekken. Dit maakt de uitstraling van de keuken rustiger maar biedt aanzienlijk minder ruimte om je spullen in kwijt te kunnen. Bij de aankoop van je nieuwe keuken is het belangrijk goed te letten op de bergruimte. Hoeveel keukenkastjes heb je tot je beschikking en zijn er andere oplossingen voor bijvoorbeeld het opbergen van al je keukengerei?


Het is een kunst om binnen de beperkte ruimte van je keuken een zo functioneel mogelijke opbergcapaciteit te creëren. Gelukkig hebben de keukenleveranciers oplossingen voor ieder probleem en combineren ze moeiteloos design met functionaliteit en comfort. Tegenwoordig zien we aparte vakken voor borden, messen, bestek, kruidenpostjes, voorraadbussen en elektrische apparatuur. De hoeken van onze keukens worden optimaal benut door hoekkasten en draaicarrousels. De apothekerskast zien we ook steeds vaker, een smalle voorraadkast die uittrekbaar is en van beide zijnen goed toegankelijk. In de rand van je aanrechtblad kan tegenwoordig ook een platte lade worden ingebouwd voor je koksmessen of, heel handig, een speciale warmhoudplaat voor borden.


De ouderwetse bovenkastje hebben een opmerkelijke metamorfose ondergaan, ze worden steeds breder, lager en minder diep. Dit maakt ze overzichtelijke en beter bereikbaar wat bijdraagt aan een betere ergonomie van je keuken. Zonder dat je het door hebt ben je geneigd om veel meer handelingen te verrichten in de keuken dan nodig is. Het is daarom belangrijk je keuken zo ergonomisch mogelijk in te richten.


opbergruimte
opbergruimte van leichtOnze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer