:
showroomkeuken

In iedere keukenspeciaalzaak worden showroomkeukens gebruikt om de klant de verschillende mogelijkheden, stijlen, typen en opstellingen te laten zien.

Keukenspeciaalzaken wisselen ongeveer om het half jaar van stijl, kleur en opstelling en worden hun oude showroomkeukens vervangen. Vaak doen ze dan de oude showroom modellen met veel korting weg. Hiermee kan je dus een voordeel halen.

Beschadigd?

Natuurlijk komt het wel voor dat een showroomkeuken een kleine of grote beschadiging heeft. Hij heeft immers maanden in de showroom gestaan en veel potentiële kopers hebben de keuken “uitgeprobeerd”. Daar zijn dan ook de prijzen naar, want showroomkeukens zijn goedkope dan nieuw keukens. Een showroomkeuken is dan al goedkoper dan normaal, met een beschadiging kan de korting nog hoger. Een kras op het werkblad komt vaak voor, zo’n kras kan niet gemakkelijk verholpen worden maar levert je wel al snel  5 tot 10% extra korting op!

Passend? 

Bij een showroomkeuken is het natuurlijk belangrijk of de keuken in je huis past of niet. Je hebt de maten van je keuken opgemeten en meegenomen naar de showroom, vervolgens wil je weten of de keuken van je keuze past of niet. Vervelend is dat als de showroomkeuken uit de showroom gaat de losse onderdelen slecht verkrijgbaar zijn en dus kan je eventuele defecte onderdelen van de keuken niet gemakkelijk vervangen. Vraag dit voor de zekerheid na tijdens je bezoek aan de keukenspecialist. Hij of zij kan je hier goed over informeren.

Online!

Websites zoals bijvoorbeeld showroomkeukens.nl zijn een goed voorbeeld van een keukenspeciaalzaak met een groot aanbod aan showroomkeukens door heel Nederland. Zij hebben een goed overzicht van de verschillende opstellingen van het keuken aanbod. Bovendien kan je zoeken op losse onderdelen. Stel dat je in jouw woonplaats bij het keukenspeciaalzaak een showroomkeuken hebt uitgezocht maar je wilt graag nog een extra kastje, een nieuw aanrechtblad of iets anders, dan kan je via zo’n website wellicht iets vinden. Ikea is bijvoorbeeld ook een goede oplossing. Daar kan je extra losse elementen bij bestellen én dit kan allemaal op maat worden gemaakt.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer