:
vaatwasser

Eten koken is leuk! Het opeten is wellicht nog leuker! Daarna is het tijd voor de afwas. Een slimme kok zet na gebruik de vaat gelijk in de vaatwasser.

De moderne vaatwasser is geheel instelbaar, fluisterzacht en milieubewust. Alle vaatwassers zijn tegenwoordig voorzien van een waterstop. Houd rekening bij de aankoop van je nieuwe vaatwasser met je energie rekening. Is de vaatwasser energiezuinig? Let ook op de wasprogramma’s, deze kunnen variëren en het is belangrijk dat de programma’s aansluiten op jouw behoeftes.

De vaatwasser is niet meer weg te denken in de keuken. Vroeger was de vaatwasser een luxeartikel, maar dat is hij allang niet meer.

Onze kostbare vrije momenten besteden we natuurlijk liever aan andere dingen dan aan de afwas. Dit super handige en onmisbare apparaat is dus voor fabrikanten niet langer het ondergeschoven kindje. Oude types waren vaak energie vretend en leverden de vaat soms niet schoon of beschadigd af. Ook dit behoort tegenwoordig tot de verleden tijd. Aparte bestekrekken, ingebouwd op ooghoogte, praktisch ingerichte laadrekken, al deze aspecten verhogen de het gebruiksgemak én kwaliteit. Meer vrije tijd in de avond, een opgeruimd aanrecht én een schone vaat? Dat willen we toch allemaal? Maar welke soorten vaatwassers zijn er zoal?

De vrijstaande vaatwasser

Een vrijstaande vaatwasser is op geen enkele manier geïntegreerd in het interieur van de keuken, hij staat dus op zichzelf in de keuken. Vrijstaande vaatwassers zijn vaak goedkoper dan inbouw vaatwassers, ook al zijn ze van hetzelfde merk en type. Overigens betekent dit niet dat de ene beter presteert dan de andere. De constructie maakt het prijsverschil. De deur van de inbouw variant is bijvoorbeeld complexer. De achterste pootjes moeten bijvoorbeeld vanaf de voorkant verstelbaar zijn. In Nederland zijn ze populairder dan vrijstaande, maar in veel landen is het andersom.

De inbouw vaatwasser

Je vaatwasser deel laten uitmaken van het interieur van je keuken? Kies dan voor een inbouw vaatwasser. Er zijn twee soorten:

  • De geïntegreerde inbouw-vaatwassers. Het bedieningspaneel is aan de buitenzijde zichtbaar, ook als de deur dicht is.
  • De volledig geïntegreerde inbouw-vaatwassers. Daarbij is het bedieningspaneel in de bovenzijde van de deur verwerkt. Het bedieningspaneel is niet zichtbaar als de deur dicht is. 

De onderbouw vaatwasser

Een tussenstap tussen een vrijstaande en inbouw machine, de onderbouw vaatwasser. Deze machine wordt onder een aanrecht(blad) geplaatst. Hij wordt niet voorzien van een keukendeurtje, maar van een rvs-deur. Soms kunnen ze worden voorzien van een decorpaneel zodat ze beter bij de rest van je interieur passen.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer