:

Ontwerper Alex Groot Jebbink introduceert op 6 februari zijn eigen eerste meubel: de tafel TANGLE_ONE.

De TANGLE_ONE komt op de markt onder het label a-LEX. Door de eenvoud van het ontwerp, de strakke vormen en het contrast in materiaalgebruik is de TANGLE_ONE op vele plekken thuis.

De TANGLE_ONE is ontmoetingsplek, werkplek, borrelplek, eetplek, natafelplek. Oftewel; een plek waar je wilt zijn. Na de lancering neemt de ontwerper de tafel een jaar lang mee op reis naar plekken en mensen die belangrijk voor hem zijn.

Fotografie © Sunny Gardeur Fotografie
Fotografie © Sunny Gardeur Fotografie

Het lanceren van een eigen meubel(merk) gebeurt niet van de ene op de andere dag. Het is een reis met vele routes en bestemmingen. Als interieurarchitect maakt Alex Groot Jebbink die reis al enkele jaren. Als autonoom ontwerper begint die reis nu.

Deze tafel gaat op reis

Ook de TANGLE_ONE gaat op reis. Zoals bij vele reizen zijn een aantal bestemmingen nu al bekend, andere doen zich voor tijdens de reis. Met deze reis laat Alex Groot Jebbink zien welke reis hijzelf heeft gemaakt – en nog steeds maakt – in zijn leven en zijn werk. De tafel reist langs plekken en mensen die belangrijk zijn geweest voor zijn ontwikkeling als ontwerper en interieurarchitect.

De reis start in januari 2014 in de werkplaats van Interieur Collectief Woerden, de producent van de tafel, en eindigt in december 2014 in het theater. Elke bestemming laat op zijn eigen manier zien dat de TANGLE_ONE overal op zijn plek is.

Op www.a-LEX.nl is deze bijzondere reis te volgen.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer