:
Gebruikte keuken kopen

Ben je opzoek naar een goedkope keuken? We weten dat showroomkeukens goedkope keukens zijn, maar je kan ook je eigen vintage keuken creëren.

Met het kopen van een showroomkeuken kan je voordelen behalen. Aangezien de keukencollecties ongeveer om het halve jaar volledig wisselen zijn de keukenshowrooms genoodzaakt om hun showroomkeukens regelmatig naar de laatste trends aan te passen. Vaak doen ze dan de oude showroom modellen met korting weg. Hierdoor kan je dus een goedkope keukens kopen.

Maar een showroomkeuken is niet de enige optie voor een goedkope keuken. Ikea heeft bijvoorbeeld een ruim assortiment keukens voor een betaalbare prijs. Ook de website van showroomkeukens.nl is een goed voorbeeld van een keukencentra met een groot aanbod aan goedkope keukens door heel Nederland. Zij hebben een goed overzicht van de verschillende opstellingen van het keuken aanbod en je kan zoeken op losse onderdelen.

Is je keuken aan vervanging toe maar beschik je niet over het budget om een nieuwe keuken te kopen? In dat geval kun je overwegen om een gebruikte keuken te kopen. Er komen steeds meer aanbiedingen van gebruikte keukens op de markt dus je hebt ook nog de mogelijkheid om te kiezen. De vintage keuken en/of doe het zelf keuken is helemaal hip, door een gebruikte keuken te combineren met vintage keukenaccessoires, een leuk behang en wellicht een nieuw aanrechtblad creëer je zelf je eigen nieuwe keuken.

❥ Waar kan je allemaal op letten bij de aanschaf van een gebruikte keuken? Enkele tips:

  • De meeste mensen zullen er niet zo snel bij stil staan om een gebruikte keuken te kopen. Gewoon omdat het simpelweg niet in ze opkomt. Toch is het te overwegen als je niet over een groot budget beschikt. Het kan veel voordeel opleveren. Er is tegenwoordig een ruime keuzemogelijkheid op het gebied van gebruikte keukens, zodat je niet met de eerste de beste gebruikte keuken genoegen hoeft te nemen.
  • Als je een gebruikte keuken gaat kopen is het verstandig aan om deze zelf, eventueel met behulp van anderen, te demonteren. Het wordt namelijk een hele klus als je een al gedemonteerde keuken gaat kopen en deze op goed geluk weer in elkaar moet zien te zetten. Ook krijg je dan een beter beeld van hoe de keuken er uit ziet en of er eventueel beschadigingen op de keuken zichtbaar zijn.
  • Veel mensen die besluiten een nieuwe keuken te kopen bieden hun huidige keuken te koop aan. Dit doen ze om verschillende redenen. In de eerste plaats kunnen ze er zo nog wat geld op verdienen en in de tweede plaats hoeven ze de keuken dan zelf niet te demonteren, maar laten dit over aan de mensen die de gebruikte keuken willen kopen. Je kunt gebruikte keukens vinden via het internet. Neem maar eens een kijkje op een van de vele tweedehandse websites.
  • Als je zelf de gebruikte keuken gedemonteerd hebt zal het ook eenvoudiger zijn om de keuken weer in je huis te plaatsen. Je doet er goed aan om op de onderdelen die je gemonteerd hebt stickers te plakken en bij elkaar te bundelen. Zo kun je de omgekeerde volgorde aanhouden bij het weer monteren van de keuken.
  • Het aanrechtblad dat deel uitmaakt van de gebruikte keuken kan soms nogal wat problemen opleveren met het vervoer. Vooral als het om een lange zware natuurstenen aanrechtblad gaat. Je kunt dan overwegen om zelf een nieuw blad te kopen. Zo geeft je zelf ook nog een eigen inbreng aan je gebruikte keuken.
  • Meet de maten van je eigen keuken goed op, desnoods twee keer na of door een ander persoon nog een keer extra. Zo weet je zeker dat de gebruikte keuken die je gaat kopen past.
  • Door middel van keukenaccessoires kan je je gebruikte keuken uiteindelijk “af-stylen” naar eigen smaak. Kies een mooi behang of muurverf, combineer de muren met een goede keukenvloer, gordijnen en keukenmeubels. Door goed te combineren creëer je daarmee bijvoorbeeld de romantische vintage keuken of industriële keuken die bij je woonwensen en de rest van je interieur past.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer