:
aanrechtblad
Tips voor je aanrechtblad!

Bestel verschillende bladen en de achterwand gelijktijdig. Voor nagenoeg elk keukenblad, zeker die waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, geldt dat er vrijwel altijd nuanceverschillen zijn tussen bladen uit verschillende productieseries. Bestel daarom verschillende bladdelen en eventuele achterwanden, tafelbladen en vensterbanken gelijktijdig. Er wordt dan zorg voor gedragen dat de afwijkingen tot een minimum beperkt blijven.

Gebruik altijd onderzetters. Veel keukenbladen zijn van huis uit zeer warmtevast. Toch zijn de meeste bladen niet bestand tegen alle temperaturen. Een pan die rechtstreeks van de hittebron komt, kan meer dan 350°C zijn, en dat is heet genoeg om nagenoeg elk blad aan te tasten. Daarom is het aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken als u aan het aanrecht werkt.

Werk standaard met snijplanken. Hoe krasbestendig uw blad ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten herstellen te voorkomen, kunt u beter met snijplanken werken. Bovendien is dat stukken beter voor uw messen.

Test onderhoudsmiddelen vooraf uit op een niet zichtbare plek. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven, zijn bij de speciaalzaak diverse middelen verkrijgbaar. Test een dergelijk middel altijd vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Werk daarbij voorzichtig met een doek van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek door uitvloeiing groter wordt. De afwerking van werkbladen kan per
leverancier verschillen. Lees daarom altijd vooraf uitvoerig de onderhoudsvoorschriften van uw leverancier!

Stopcontacten. Denk bij het kiezen van een keukenblad ook eens aan de stopcontacten. Er zijn speciale opbouw stopcontacten voor kookeilanden, maar ook inbouw stopcontacten die worden verzonken in het keukenblad. Als u ze nodig hebt, kunt u ze eenvoudig uitschuiven. Uw keukenadviseur kent de mogelijkheden en heeft een oplossing voor elke plaats waar u graag stroom heeft.

Kleuren en materialen vergelijken. Op de keukenpromenade van de Woonboulevard Online vindt u een “kleurenkiezer”
waarmee u de kleur van uw keuken kunt combineren met de diverse materialen en kleuren van keukenbladen. Vervolgens kunt u daar ook nog de spoelbak en kraan van uw keuze bij zoeken zodat u een compleet beeld krijgt hoe uw keukenblad er straks kan uitzien.

bron: voorlichtings buro wonen

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer