:
groente & fruit

Tegenwoordig kan men veel producten gedurende het hele jaar verkrijgen. Handig kan je denken maar het heeft nogal wat gevolgen:

Om de constante aanbod te realiseren importeert men producten uit het buitenland of imiteren kwekers weersomstandigheden in verwarmde kassen. Dit vreet energie en is nadelig voor zowel het milieu als uw portemonnee. Transport- en energiekosten worden immers doorberekend naar de consument.

Dus kies voor seizoensproducten van eigen bodem.

1. Ze belasten het milieu minder.
2. Ze smaken beter en zijn rijker aan vitaminen en mineralen.
3.
Ze zijn voordeliger.

Lees meer over verantwoord koken op kook info!

Bekijk de groente kalender

Bekijk de fruit kalender

Bekijk de vis kalender

 

Onze meest recente berichten

Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer
Zelf keuken maken

Zelf een keuken maken, waar moet je rekening mee houden?

Door je keuken zelf te maken, bespaar je flink op het arbeidsloon

Lees meer