:
kookeiland

Een kookeiland is de droom van veel keukenkopers. En terecht! Een kookeiland is niet alleen een plek om paprika’s te snijden of om de natte vaat neer te leggen. Een kookeiland kan goed functioneren als tijdelijke werkplek of als (eet)tafel en ziet er daarnaast ook exclusief uit. Het geeft je keuken een gouden randje. Moderne of landelijke keuken? Een kookeiland past in ieder interieur.

Een kookeiland trekt veel aandacht in je keuken. Behalve voor meer werkruimte, zorgt een kookeiland er ook voor dat je werkgebieden gescheiden van elkaar zijn. Zo hou je alles optimaal onder controle als je aan het koken bent.

Een kookeiland moet als een mooi object aanvoelen. Niet alleen als een keuken.

Een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een kookeiland is dat er genoeg ruimte moet zijn. De bedoeling is namelijk dat je rondom kunt lopen. In een beperkte keukenruimte is er daardoor geen plaats voor een kookeiland.

Ook aan aansluitpunten zijn van groot belang. Er moeten voldoende stroompunten aanwezig zijn. Het aantal stroompunten dat je nodig hebt, hangt af van je wensen.

Voordelen van een kookeiland

  • Extra werkruimte
  • Je kan meer contact creëren met je omgeving
  • Veel ruimte om je heen terwijl je kookt

Conclusie: wel of geen kookeiland?

Het is niet verstandig om voor een eiland te kiezen als je een kleine keuken hebt. Is je keuken kleiner dan 20 vierkante meter? Denk dan goed na over de indeling van een kookeiland. De experts kunnen je helpen bij het maken van een plattegrond. Het kookeiland heeft ruimte nodig om te ‘ademen’, dus een minimale doorgang van één meter is aan te raden, zo je er makkelijk omheen lopen. Daarnaast zorgt de extra ademruimte ervoor dat je de keukenapparatuur gemakkelijk kunt bedienen en de keukenkastjes zonder problemen kunt openen. Een kookeiland komt vooral goed tot z’n recht in een open keuken.

Onze meest recente berichten

Houten vloer in keuken

Is een houten vloer geschikt voor in de keuken?

Ja, houten vloeren kun je zonder problemen als keukenvloer gebruiken. Sterker nog,

Lees meer
Botanische keuken

Tips voor een botanische keuken

Heb je altijd al een buitenkeuken willen hebben, maar heb je geen

Lees meer
Hygiëne in de keuken

Hygiëne in de keuken: de belangrijkste tips

Keukenhygiëne is niet alleen belangrijk om verspreiding van bacteriën te voorkomen. Een

Lees meer